Tapahtumat 2014

Kulttuuri ja luonto kietoutuvat vahvasti toisiinsa. Luonnon yksityiskohdat ja monimuotoisuus herättävät taide-elämykseen verrattavia tuntemuksia. Luonnolla on myös yhteiskunnallista vaikuttavuutta, jonka olemassaoloa ei aina huomaa.

Kuhmoisten Kulttuuriyhdistys tuo tämän kesän Kuhtuu-tapahtumassa esiin muutamia esimerkkejä luonnon ja kulttuurin läheisestä vuorovaikutuksesta: Kissakulman Nuorisoseuran historiapiirissä kuullaan heinäkuun 7. päivänä esitelmä Kulttuuriseuralaiskasvit, joka valottaa mm. yleisen muuttoliikkeen mukana Hämeeseen pesiytyneiden kasvien historiaa ja niiden aikaansaamaa yhteiskunnallista ja kulttuurista vaikutusta. Hunaja, jo muinaisessa Egyptissä tunnettu rohdinaine ja uskonnollisten menojen ja seremonioiden tärkeä osanen, saa Kuhtuu-torilla la 12.7. erikoishuomiota. Voimme tutustua tuon superfoodin valmistukseen ja perehtyä mm. sen terveysvaikutuksiin.

Kuhmoisten kulttuuriyhdistys muistaa myös lapsia: perjantaina 11.7. järjestetään klo 17 – 20 urheilukentällä koko perheen urheilutapahtuma, toripäivänä Kuhmolassa nähdään Lastenteatteri Rollon esitys klo 14, ja suomalaisen animaatioelokuvan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Elokuunkuvia -festivaalin (pe 29.–la 30.8.) pääesiintyjä on Pikku-Kakkosesta tunnettu Histamiini – hevonen sekä hahmon luoja kirjailija Raili Mikkanen.

Kaikenikäisille on tarjolla kulttuuriretki (la 9.8.), joka vie meidät yli 300-vuotiseen talokaunottareen Tunkelon Isotaloon Längelmäelle, Kuhmalahden taidepappilaan keraamikko Teemu Luodon Eläimellistä menoa-näyttelyyn ja oman kunnan taiteilijan Eino Viikilän retrospektiivisten töiden katselmukseen Päijälän Riihigalleriaan. Nostalgisen konsertin Muistatko viel (la 23.8.) ikivihreät sävelet kutsuvat meitä muistojen pariin Vanha-Puolamäen idylliseen miljööseen. Sydämellisesti tervetuloa mukaan!
 

Liisa Peake

puheenjohtaja

Kuhmoisten Kulttuuriyhdistys